‘Back to your Nature’

‘Back to your nature’ (‘Terug naar je ware natuur’) is een holistische integratieve lichaamsgerichte begeleidingstraject voor vrouwen, waarbij contact met diens onderbuik centraal staat. De levensenergie weer voelen en laten stromen en dingen doen die echt belangrijk zijn.

De onderbuik van een vrouw is nog steeds een raadsel voor de medische wereld en vraagt om specifieke aandacht. Waarom? In de onderbuik begint nieuw leven, ontstaan ideeën en huist intuïtie.

Het contact met onze onderbuik kan verloren gaan, wanneer aan ogenschijnlijk belangrijke zaken of problemen van buitenaf prioriteit wordt gegeven. Jezelf ‘weggeven’ aan je partner of ´zorgen voor´ je familie staat centraal bij een vrouw, zonder erbij stil te staan wat ze zelf nodig heeft. Hoe ze zelf kan groeien en gelukkig zijn. Zo raakt een vrouw steeds verder van zichzelf verwijderd. Tijd of ruimte om naar het innerlijk kompas te luisteren is er niet of wordt genegeerd, de hectiek van het leven laat dat niet toe.

Toch is contact met onze onderbuik de basis van ons bestaan. Spanning, geeft emotionele klachten en later lichamelijke ongemakken, zoals lage rugpijn, darmklachten of klachten in de baarmoeder. Door spanning te ‘releasen’, los te laten, komt energie vrij die weer gaat stromen, hierdoor krijg je meer energie. Je voelt je vrijer, krijgt weer plezier in de dingen die je doet, stelt prioriteit in wat jij belangrijk vindt.

Wil je weer in je kracht staan? Dingen doen die je echt belangrijk vindt? Ben je een gever en wil je daar meer balans in? Heb je lichamelijke klachten in de buik, bekken of onderrug? Onverklaarbare emotionele klachten? Wil je inzicht in je patronen (waarom je steeds in situaties terecht komt die je niet wilt)? Of meer grip op je leven (de agenda beheerst je leven)? Ook voor andere vrouw gerelateerde onderbuik thema’s, zoals het verwerken van een miskraam, ongewenste zwangerschap of het niet kunnen krijgen van kinderen is dit traject uiterst geschikt.

Tijdens het traject komt het volgende aan bod: kracht van aanraking via massage, innerlijk kind werk, traumaverwerking, healing, ademsessies, meditatie en evt. yoni steam.